Polystyreen = milieuvriendelijk

Drowa Chips voldoen aan alle bouw en isolatie eisen

Drowa Chips voldoen ruimschoots aan alle eisen die gesteld worden aan bouw- of isolatiemateriaal. Het product en de werking zijn onder andere getest door het TNO.

Drowa Chips wordt dan ook veelvuldig toegepast door aannemers, zowel voor nieuwbouw als voor na-isolatie.

Zowel voor nieuwbouw als voor na-isolatie is Drowa Chips een uitstekend en milieuvriendelijk isolatiemiddel.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Polystyreen = milieuvriendelijk
deel 1

Om te beginnen, is het giftig? Nee totaal niet, in deze vorm althans. Het grond product wel, dat heeft dan ook een maximale MAC waarde. Dit betekend dat je niet meer deeltjes per zoveel uur van het spul mag inademen.

Maar er staat “polystyreen” poly staat voor veel verbindingen. En dat is wat er gebeurd is met de oorspronkelijke stof. Door een chemische reactie ontstaat er polystyreen, laat dit flink schuimen met lucht en we hebben tempex. Na dit proces is het totaal ongevaarlijk. Je zou het bijna kunnen eten, niet erg smakelijk (smaakt naar niks) maar stel dat je de behoefte hebt.

Laten we even terug gaan naar het basis product “styreen”, want daar begint het al met de vervuiling. Waar komt het in voor? Om te beginnen in aardolie, zo’n 7% maar het komt ook voor in aardbeien, amandelen, en in verschillende harsen. Ja dat hadden we niet gedacht toch? In die heerlijke zomer koninkjes!

Een warme deken van Drowa Chips beschermt zowel de begane grond vloer als het leidingwerk.

Polystyreen = milieuvriendelijk
deel 2

Het is een zeer vluchtige stof die zeer reactief is met de lucht. Het verbind zich met zuurstof, stikstof en ozon. De halveringswaarde is 3 a 7 uur. Wil zeggen dat het met de helft is afgenomen in deze tijd.

Als het in het water terecht komt, zal het snel verdampen aan het oppervlak, wat in het water achter blijft reageert met water met een halvering tijd van max 17 uur. Voor het waterleven zijn grote concentraties nodig voor een giftig effect. Het komt alleen in het water terecht met ongelukken, of moetwillig. Als je dus wilt meten moet je dicht bij de bron meten, want na een paar uur heeft het zich verbonden met de lucht.

Is uw kruipruimte vochtig ? Dat kunt u eenvoudig controleren door het kruipluik te open en met een zaklantaarn op vocht te inspecteren.

Je ziet mits goed behandeld behoeven er geen te grote risico’s te zijn. Raken we dat spul nog kwijt? Ja, bodem organismen zijn in staat om dit goedje op te eten en verteren. Het wordt dan omgezet in kooldioxide en water, naar mate er meer zuurstof aanwezig is gaat dit sneller. Nou water kennen we allemaal, en kooldioxide wordt door planten en bomen gebruikt voor de productie van zuurstof. Je zult nu tot de conclusie komen dat het echt een ideaal product is, en dat is het ook!

Waar het allemaal voor gebruikt wordt is misschien overbodig te noemen, maar toch…… Om te beginnen natuurlijk isolatie materiaal, in platen gebruikt voor allerlei doeleinden.

Vormgeving, reclame materiaal, verpakking, bestek, en speelgoed. Het wordt ook gebruikt met aanleg van wegen waar geen heipalen mogelijk zijn. De krachten worden dan verdeeld over een groot oppervlak, zodat de wegen intact blijven.

Het is zelfs zo dat het milieu minder belast wordt mits weggegooid in de vuilnisbak van bestek en bekers dan deze af te wassen.

Dan hebben we nog de piepschuimkever, ja het moet toch niet gekker worden hoor ik u al roepen. Maar inderdaad, hij bestaat! Kijk van origine was dit een vrij onbekende kever die zich bezig hield met het eten van schimmels en mest.

 

Schelpen als zwaardere bodemafsluiting in combinatie met Drowa Chips is een effectieve methode voor heel natte ruimtes.

Maar vreet zich graag een weg door het piepschuim, en legt daar zijn eitjes in. Of hij ook daadwerkelijk het piepschuim verteerd is mij niet bekend. Maar hij houd van warme vieze omgevingen.

Zo zie je maar dat niet alle kunststoffen als troep kunnen worden beschouwd. Met de juiste productie methoden en gebruik is het meeste spul positief te beoordelen. Er bestaan natuurlijk legio producten die niet zo best zijn voor het milieu. Maar door de technische en wetenschappelijke onderzoeken van vooral de laatste jaren worden veel dingen al weer teruggedraaid ten goede van de mens. Asbest zagen we eerst ook als wonder product, het is zelfs een delfstof die zo in de natuur voorkomt. Maar achteraf was dit toch niet zo goed voor ons.

 

Je kunt met een gerustgesteld geweten voortaan het spul weggooien.

 • Algemeen
 • Naam Styreen (ethenylbenzeen)
 • Molecuulformule C8H8
 • CAS-nummer 100-42-5
 • Eigenschappen
 • Molecuulmassa 104.15 g/mol
 • Dichtheid 0.9060 g/ml (25 °C)
 • Smeltpunt -31°C
 • Kookpunt 145-146°C
 • Dampdruk –
 • Veiligheid
 • R- en S-zinnen R: 10, 20, 36/38
 • S: 23
 • MAC-waarde 25 ppm (107mg/m3)

Bron: Natuurwetenschappen.nl © 2002.

Vocht zorgt voor een vochtig binnenklimaat waardoor insecten als zilvervisjes zich door de gehele woning zullen verspreiden.

Aanvullende informatie over eigenschappen van Drowa Chips

Hoe werken Drowachips?

Drowachips zijn uniek

Polystyreen = milieuvriendelijk

Isolatiewaarde Drowachips

Drowachips isolatiefilm

Tros Radar isolatiefilm

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl