Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Hoe werken
Drowa Chips?

Migratie van vocht en koude naar de bodem

De werking is te vergelijken met een vaatwasser. In een vaatwasser worden de kopjes droog ondanks dat er niet geventileerd wordt.

Dat komt omdat de natte kopjes warm zijn en de bodem van de vaatwasser koud. Het vocht van de kopjes migreert daardoor naar de bodem waar het condenseert. Hoe groter het temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes droog zijn.

Dat geldt ook voor een kruipruimte, de bodem is altijd koel. Naarmate de isolatielaag tussen koude bodem en warme vloer dikker wordt, hoe groter het temperatuurverschil en hoe droger de kruipruimte. De Drowa chips laten de vochtige lucht door, alwaar het op de bodem condenseert en blijft.

De vochtige lucht migreert naar de koude bodem onder de chips en condenseert daar.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Vochtige lucht verdwijnt

Dus door een laag Drowa chips op de bodem van uw kruipruimte te leggen, voorkomt u dat de vochtige lucht in contact komt met de begane grondvloer.

Het vocht in de kruipruimte blijft onder de isolatielaag, waar het geen schade aanricht. Drowa Chips kunnen op heel vochtige ondergronden gebruikt worden aangezien het materiaal blijft drijven op het vocht.

Er vormt zich dus geen condens meer tegen de vloer, waardoor deze droog blijft.

Een warme deken van Drowa Chips beschermt zowel de begane grond vloer als het leidingwerk.

Verschillen Drowa Chips en reguliere vloerisolatie

Reguliere vloerisolatie is isolatie die aan de onderkant van de begane grond vloer is aangebracht (kan Polystyreen zijn, maar ook purschuim of isolatiepanelen of thermokussens), terwijl Drowa Chips op de bodem van de kruipruimte worden aangebracht.

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de chips en vloerisolatie is dat bij vloerisolatie weliswaar de begane grond verdieping geïsoleerd en warmer wordt gemaakt, maar dat de kruipruimte zelf vochtig zal blijven. Vocht zal condenseren op koude onderdelen als gas- en waterleidingen, waardoor deze zullen beschadigen.

Ook ongedierte en schimmel- en zwamvorming zullen zonder problemen kunnen gedijen in dat vochtige kruipruimte klimaat.

Een vochtige kruipruimte zal (giet) ijzeren onderdelen van leidingwerk aantasten waardoor het gaat roesten en afbreken.

Schelpen als bodemafsluiting

Bij kruipruimte isolatie als Drowa Chips zal echter alleen de bodem van de kruipruimte nog vochtig blijven: alles wat zich tussen de Drowa Chips bevindt zoals leidingwerk, maar ook de lucht daarboven zal warm en droog worden zodat schimmels, zwammen en ongedierte geen kans zullen krijgen.

Om een droge bodem te krijgen, kunt u ook besluiten om een combinatie van zware bodemafsluiting als een nieuwe laag zand of eventueel een laag schelpen te combineren met Drowa Chips. Belangrijk hierbij evenwel is dat de lagen niet te dik moeten worden omdat anders de kruipruimte niet meer goed betreden kan worden.

Schelpen als zwaardere bodemafsluiting in combinatie met Drowa C