Tips houten vloer isolatie

Wilt u uw houten begane grond vloer isoleren ?

Wilt u uw houten vloer isoleren t.b.v. warmtebehoud ? Dat kan op twee manieren: u isoleert de vloer aan de bovenkant of u isoleert de vloer aan de onderkant. Gaat het om de begane grondvloer ? dan is het raadzaam om Drowa Chips toe te passen in plaats van de vloer te isoleren of in combinatie met. Gezien de aard van deze website gaan wij er vanuit dat u op zoek bent naar informatie over het isoleren van de begane grond vloer.

Naast het verschil tussen het isoleren van de bovenkant of onderkant van de begane grond vloer moet u ook onderscheid maken tussen het isoleren van een houtachtige of steenachtige (beton) vloer. De methodieken en noodzakelijk isolatiematerialen verschillen namelijk.

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

(Let op, deze pagina gaat over houten begane grond vloeren en niet houten vloeren die over een gewone vloer worden gelegd)

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Hout of steenachtig

Hout heeft een hygroscopische werking en steen of beton niet.

Met hygroscopisch wordt bedoeld dat het vocht uitwisselt met de omgeving.

Op het moment dat de kruipruimte vochtig is, zal ook uw houten vloer vochtiger zijn en visa versa.

Een houten vloer droogt door twee dingen: door vermindering van de vochtigheid in de omgevingslucht en/of door wind ofwel ventilatie.

Een combinatie van beiden is de beste remedie waarbij Drowa Chips niet alleen zorgen voor drogere omstandigheden, maar ook voor een stijging van de temperatuur met wel 4 graden celsius.

Een overdaad aan vocht en gebrek aan ventilatie zorgt voor houtrot, schimmel en zwamvorming.

Door alleen de ventilatie van de kruipruimte te verbeteren zal de houten vloer wel droger worden, maar zal de kruipruimte niet warmer worden, sterker nog, in wintermaanden zal de kruipruimte beduidende kouder worden waardoor de temperatuur in de woning ook zal dalen waardoor er weer meer gestookt moet gaan worden.

Vocht moet weg kunnen

Indien u op uw vloer vloerbedekking hebt liggen in de vorm van bijvoorbeeld laminaat en het is heel strak gelegd dan is het lastig voor eventueel vocht om te verdampen.

Op het moment dat u aan de onderkant van de houten vloer probeert om de gehele vloer hermetisch af te sluiten ,dan zal het vocht ook niet wegkunnen.

Reeds aanwezig vocht zal hierdoor niet weg kunnen en u heeft dan zelf een bron van houtrot en schimmelvorming gecreƫerd.

Net als alle vormen van thermische isolatie moet u dan ook altijd ervoor zorgen dat er luchttoevoer en luchtafvoer is.

Een vochtige houten vloer waarbij schimmel is ontstaan. In geval van vloerbedekking zal de vloerbedekking ook aangetast worden.

 

Kies uw materiaal

Indien u aan de onderkant van de vloer gaat isoleren dan is het belangrijk om naar maatvoering te kijken: hoeveel ruimte is er tussen de draagbalken, maar ook: hoeveel vrije ruimte is er tussen onderkant vloer en de bodem van de kruipruimte ?

Als dat weinig is, moet u kiezen voor zo dun mogelijk isolatiemateriaal.

Dit zal wel ten koste gaan van de isolatiewaarde. (Let op: in vergelijking met Drowa Chips kunt u met Drowa een veel dikkere isolatielaag realiseren terwijl dat niet ten koste gaat van de beschikbare ruimte in de kruipruimte (Chips zijn ‘doorwaardbaar’ en u kunt altijd nog uw leidingwerk e.d. bereiken).

Vloerisolatie heeft het nadeel dat het na enkele jaren los zal komen/scheuren/vallen, zeker wolachtige materialen.

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips

Drowa & Vloerverwarming

Drowa als geluidsisolatie

Zelf vloer isoleren

Tips houten vloer isolatie

Verschil schelpen & Drowa

Energielabel & Drowachips

Kosten Drowachips

Goedkoop = duurkoop

Informatie kruipruimte

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl