Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Te goedkope doe-het-zelf vloerisolatie

Al eerder hebben we op deze website melding gemaakt van het feit dat Drowa Chips een uniek procedé hebben doorlopen en daarom niet vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld verpakkingschips. Dat heeft te maken met zowel isolatiewaardes als vochtbestendigheid.

Op de lange duur (stel 20 jaar) gaan veel isolatiematerialen als ook bevestigingsystemen aangetast raken door de vochtige en koude omstandigheden in kruipruimtes. Folie gaat scheuren, ijzer gaat roesten, plastic gaat scheuren, glaswol verliest stevigheid. Dat alles resulteert in het verbreken van de isolerende laag waardoor deze niet meer zal isoleren.

Kruipruimte folie op de bodem is vochtwerend bedoeld, maar isoleert niet én is scheurgevoelig. vochtige ruimtes.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Drowa Chips: onafhankelijk van bevestigingssystemen

De gecertificeerde unieke Drowa Chips worden niet opgehangen of bevestigd, maar liggen gewoon op de bodem van de kruipruimte en kunnen dus nooit vallen, scheuren of iets dergelijks.

Drowa Chips blijven ook op water drijven dus al staat er een laag van 40 cm water in de kruipruimte, dan zal dat geen effect hebben op de werking van Drowa Chips.

Daarnaast nemen de Drowa Chips geen vocht op en zijn daarom ideaal voor toepassing in vochtige kruipruimtes.

Veel voorkomend: door roest breekt ophangsysteem af en scheuren rioleringen af waardoor lekkages ontstaan.

40% panden heeft vochtige kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte zijn in ons natte klimaat veel voorkomende euvels. Tros Radar geeft aan dat ruim 40% van alle kruipruimtes van woningen in Nederland te vochtig zijn.

In de praktijk geldt dat waarschijnlijk ook voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. Aangezien de bodem van een kruipruimte veelal gewone grond betreft met een dunne laag zand is het niet onlogisch dat het er ook vochtig is. Grondwaterstand heeft direct invloed op de vochtigheid van een kruipruimte, maar ook poreuze funderingen en gevel, het gebrek aan ventilatie en verwarming in de kruipruimte zorgen voor het vochtige klimaat.

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond dat drassig en nat is van aard.

Vocht in de woning

Een natte kruipruimte zal – zeker bij oudere huizen, bij houten vloeren of bij open verbindingen tussen kruipruimte en bovengelegen ruimtes &#