Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Kruipruimte vocht & ventilatie

Vervangen vochtige lucht middels ventilatie

Door te zorgen dat vochtige lucht in een afgesloten ruimte vervangen wordt door verse lucht met een normaal vochtigheidspercentage is het van belang dat er geventileerd wordt.

In een vochtige kruipruimte kan dat door het aanbrengen van ventilatie-openingen zodat de wind vrij spel krijgt of er kan mechanische installatie worden aangebracht waarmee frisse lucht naar binnen geforceerd wordt en vochtige lucht wordt afgevoerd.

Minimaal 1 keer per jaar dienen de ventilatie-openingen schoongemaakt te worden aangezien vochtschade binnen een periode van slechts 48 uur kan ontstaan doordat schimmels en zwammen heel snel groeien.

Vocht is de vijand van uw pand

Aanvullende informatie over kruipruimtes (klik op een afbeelding )

KRUIPRUIMTEZELF ISOLEREN IS MOGELIJK

KRUIPRUIMTE VOCHT & VENTILATIE

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Vochtig isolatiemateriaal verliest werking

Doordat de open ruimtes in het isolatiemateriaal gevuld zijn met vocht en niet met lucht verliest het zijn isolerende werking.

Dit betekent simpelweg dat de toepassing van een isolatiemateriaal als glaswol in een vochtige omgeving betekent dat het glaswol vochtig zal worden en niet meer zal isoleren.

Daarom is glaswol niet geschikt als vloerisolatie.

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond dat drassig en nat is van aard.

Wat kosten Drowa Chips?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Er is maar 1 manier om achter de exacte prijs voor u te komen en dat is door het aanvraagformulier invullen om een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Om u toch een idee te geven:
Globaal moet u denken aan circa € 1250,00 incl. 21%btw inclusief aanbrengen voor een rijtjeswoning in Midden-Nederland met een kruipruimte van circa 50 m2.

Let op: er is geen rekening gehouden met subsidies als btw-verlaging op arbeidskosten die nog geldt tot en met 30 juni 2015.

Een warme deken van Drowa Chips beschermt zowel de begane grond vloer als het leidingwerk.

Je prettig voelen

Om je prettig te kunnen voelen als mens is een bepaalde luchtvochtigheid en een bepaalde temperatuur noodzakelijk. Ook aan frisse lucht hebben we behoefte. Al deze factoren moeten in bepaalde minimum en maximum verhoudingen tot elkaar staan. Teveel tocht of teveel vocht of een te hoge of lage temperatuur wordt als onprettig ervaren.

Om een te hoog vochtigheidspercentage in de lucht aan te pakken moet de vochtige lucht afgevoerd worden en vervangen worden door lucht met een normaal vochtigheidspercentage. Dat doen we middels het ventileren van de vochtige ruimte.

Hierbij wordt de vochtige lucht afgevoerd naar de buitenlucht en vervangen door verse lucht van buiten , die helaas veelal koud is en opgewarmd dient te worden. Om een prettige temperatuur te bereiken zullen we moeten stoken.

 

Kortom: er zal altijd een situatie van ventileren en verwarmen bestaan. De kunst is om de woning zo te prepareren dat deze factoren in redelijk goede balans zijn en dat er beperkt geventileerd en beperkt verwarmd hoeft te worden om een behaaglijk leefklimaat te realiseren.

Blindelings isoelren en alle naden en kieren afrdichten werkt contraproductief: de woning zal heel vochtig worden waardoor mensen automatische de neiging krijgen om meer te gaan stoken, terwijl in feite er geventileerd moet worden.

Indien er echter een uitzonderlijke bron van vocht bestaat, zoals bijvoorbeeld natte ruimtes als badkamers, keukens en kruipruimtes dan is extreem ventileren niet altijd de meest gunstige oplossing. Beter is het om te proberen vochtontwikkeling aan de bron te bestrijden.

In kruipruimtes gaat dat prima door bijvoorbeeld de toepassing van isolatiematerialen waarmee vochtmigratie naar de bovengelegen verdiepingen voorkomen of verminderd worden.

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips

Drowa & Vloerverwarming

Drowa als geluidsisolatie

Zelf vloer isoleren

Tips houten vloer isolatie

Verschil schelpen & Drowa

Energielabel & Drowachips

Kosten Drowachips

Goedkoop = duurkoop

Informatie kruipruimte

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl