Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Hoe kruipruimte isoleren?

Verschillende manieren van isoleren

Een kruipruimte is een belangrijke bron van vocht en koude in een woning. Nieuwbouwwoningen zijn doorgaans geïsoleerd, maar zeker bij woningen die ouder dan 30 jaar zijn, zal de kruipruimte meestal niet geïsoleerd zijn. Indien we een niet-geïsoleerde kruipruimte gaan aanpakken, dan spreken we in feite over ‘na-isoleren.’

Er zijn verschillende methodes om een kruipruimte te isoleren. Welke methode u moet gebruiken hangt af van de problemen, de toegankelijkheid en de wensen. Ruwweg kunnen de volgende systemen onderscheiden worden:

Bij vloerisolatie wordt alleen de onderzijde van de vloer geïsoleerd. Muren, kruipruimtebodem en leidingwerk blijven onbeschermd.

VRAAG EEN GRATIS INTERNET OFFERTE AAN

Kruipruimte isolatie systemen:

Vloerisolatie (hierbij wordt een isolerende laag tegen de onderkant van de begane grond vloer aangebracht)

Bodemafsluiting (hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd, bijvoorbeeld met folie, met schelpen of met Drowa Chips)

Beide systemen kunnen op verschillende manieren ingevuld worden. Zo kan bijvoorbeeld de bodem van een kruipruimte geïsoleerd worden door het aanbrengen van een laag zand, of een laag schelpen of bijvoorbeeld een laag met Drowa Chips.

Maar ook het aanbrengen van bodembedekkende folie is een mogelijkheid, hoewel deze laatste het minst isolerende effect heeft en het meest lastige is om aan te brengen, aangezien het compleet hermetisch afgedicht moet worden, anders zal eventueel v