Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Beter leefklimaat met Drowa

Waarom uw woning behaaglijker en gezonder wordt met Drowa Chips


Koude voeten in een warme kamer, hoe kan dat ?

Mensen vragen zich wel eens af hoe het kan dat men toch koude voeten heeft, ook al staat de verwarming te loeien.

Dit heeft te maken met de verschillende temperatuurbronnen in een kamer.

De luchttemperatuur kan bijvoorbeeld 23 graden zijn, maar de vloer slechts 16 graden, een ruit 8 graden en een niet-geïsoleerde muur bijvoorbeeld 15 graden.

 Hoe dichter men bij een dergelijk vlak komt, hoe 'onbehaaglijker'dat zal aanvoelen.Een vloer die enkele graden kouder is dan de kamertemperatuur voelt onbehaaglijk aan.

Een vloer die enkele graden kouder is dan de kamertemperatuur voelt onbehaaglijk aan.

Behaaglijkheidstemperatuur

De zogenaamde behaaglijkheidstemperatuur is een gemiddelde temperatuur van de luchttemperatuur en de temperatuur van de vlakken om ons heen.

Niet- of slecht geïsoleerde muren, vloeren of ruiten zorgen voor een lagere temperatuur die weer gecompenseerd moet worden door een hogere luchttemperatuur.

Dat veroorzaakt weer hogere energiekosten.

 Ondanks de compensatie door het omhoogdraaien van de verwarming zal het evenwel niet prettig zijn om in de buurt te verblijven van koudere vlakken zoals een koud raam of een koude vloer (koudestraling).


Om koude en vochtige vloeren en muren te compenseren moet er extra gestookt worden, wat jaar in, jaar uit voor veel extra kosten zorgt.

Vochtigheid en behaaglijkheid

Er bestaan 2 soorten vochtigheid: absolute vochtigheid en relatieve vochtigheid.

Deze laatste bepaalt of een mens zich ergens behaaglijk voelt of niet. Tussen de 35 % en 75 % relatieve vochtigheid is geen probleem voor een mens. Indien het echter bijvoorbeeld winter is dan kan die relatieve vochtigheidsgraad dalen tot onder de 35 % waardoor mensen een uitgedroogd gevoel krijgen, ofwel het wordt onbehaaglijk.

Bij extreme vochtigheid in een woning, bijvoorbeeld omdat men een niet-geïsoleerde kruipruimte heeft met open verbindingen naar de bovengelegen verdiepingen kan het voorkomen dat er een relatieve vochtigheidsgraad van meer dan 80 % wordt bereikt.

 Niet alleen is dat slecht voor de woning en de spullen, maar heeft het ook direct effect op de bewoners: men voelt zich onbehaaglijker en zeker Cara-patiënten zullen in een dergelijke situatie veel last ondervinden.


Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Om koude en vochtige vloeren en muren te compenseren moet er extra gestookt worden, wat  voor extra kosten zorgt.bodem.

Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Wanneer voelt iemand zich behaaglijk ?

Elke bewoner wil zich 'behaaglijk' voelen in de eigen woning.

Deze behaaglijkheid of gevoel van comfort ofwel leefklimaat wordt direct veroorzaakt door zogenaamde fysische aspecten waarvan twee hele belangrijke:
Een warme vloer zorgt voor behaaglijke voeten en daardoor voor een algeheel gevoel van comfort. Drowa verhoogt de vloertemparatuur met 4 graden Celsius.

Een warme vloer zorgt voor een algeheel gevoel van comfort. Drowa verhoogt de vloertemparatuur met 4 graden Celsius.

Temperatuur en behaaglijkheid

De temperatuur in een woning beperkt zich niet alleen tot de temperatuur van de lucht om ons heen, maar ook de temperatuur van allerlei aanrakingsvlakken, zoals ramen, vloeren, deuren, muren etc. Deze elementen kunnen stukken kouder of warmer zijn dan de omgevingstemperatuur. Een enkel glas raam kan in de winter zelfs tot nul graden dalen. Indien iemand zich vlak bij dat raam bevindt dan zal men de koude voelen. Staat men er ver vandaan, dan heeft men er geen last meer van.

Ook een vloer die koud aanvoelt aan de voeten zal een gevoel van onbehaaglijkheid met zich meenemen, ondanks dat er bijvoorbeeld een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius is. (Drowa Chips verhoogt de temperatuur van de begane grond vloer met maar liefst 4 graden Celsius).Koudestraling van zowel de koude vloer als koude muren en ramen zorgen voor een algeheel oncomfortabel gevoel.

Koudestraling van zowel de koude vloer als koude muren en ramen zorgen voor een algeheel oncomfortabel gevoel.

Beter leefklimaat met Drowa Chips

Beter leefklimaat met Drowa

Eenvoudig aanbrengen Drowa Chips

Eenvoudig aanbrengen Drowa

De voordelen van Drowa op een een rij.

De voordelen van Drowa

Waardeverhoging woning met Drowa Chips

Waardeverhoging woning met Drowa Chips

Beter Energielabel

Beter Energielabel

Besparing Energiekosten

Besparing Energiekosten

Aanvullende informatie over voordelen van Drowa Chips (klik op een afbeelding )

De voordelen van Drowa op een een rij.Eenvoudig aanbrengen Drowa ChipsBesparing EnergiekostenBeter leefklimaat met Drowa ChipsWaardeverhoging woning met Drowa ChipsBeter Energielabel Gratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online OfferteEen energiezuinige en behaaglijke woning door kruipruimte isolatie met Drowa Chips.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online OfferteIn een droge en warme woning heeft u minder last van ademhalings- en luchtwegproblemen alsmede van huismijt en andere insecten.

In een droge en warme woning heeft u minder last van ademhalings- en luchtwegproblemen alsmede van huismijt en andere insecten.

Veel vocht in de kruipruimte heeft een groot negatief effect op het leefklimaat en wooncomfort in de gehele woning en moet dan ook bestreden worden.

Veel vocht in de kruipruimte heeft een groot negatief effect op het leefklimaat en wooncomfort in de gehele woning en moet dan ook bestreden worden.