Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nlOptrekkend vocht

Optrekkend vocht

Ongedierte

Ongedierte

Optrekkend vochtOngedierteAangetaste muren

Aangetaste muren

Koude vloer

Koude vloer

Schimmel

Schimmel

Vocht in de  kruipruimte

Vocht in de  kruipruimte

Aanvullende informatie over vochtproblemen (klik op een afbeelding )

Aangetaste murenKoude vloerVocht in de  kruipruimteSchimmel

Vocht in de kruipruimte

40% van de woningen heeft een vochtige kruipruimte


Lekkages van rioleringsbuizen zijn veel voorkomende bronnen van vochtoverlast in een kruipruimte, zeker in woningen van 40 jaar en ouder.

Lekkages van rioleringsbuizen zijn veel voorkomende bronnen van vochtoverlast in een kruipruimte, zeker in oudere woningen .

Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Vochtige omstandigheden in de kruipruimte hebben grote invloed op het leefklimaat in de bovengelegen woning.

Vochtige omstandigheden in de kruipruimte hebben grote invloed op het leefklimaat in de bovengelegen woning.

Door het hoge vochtgehalte in de kruipruimte zullen ijzeren delen gaan roesten en breken waardoor meer schade ontstaat.

Door het hoge vochtgehalte in de kruipruimte zullen ijzeren delen gaan roesten en breken waardoor meer schade ontstaat. worden.

Gratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online OfferteEen energiezuinige en behaaglijke woning door kruipruimte isolatie met Drowa Chips.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online OfferteIn ruim 40% van de kruipruimtes van woningen in Nederland is sprake van een (te) vochtige situatie met allerlei negatieve gevolgen zoals schimmel- en zwamvorming, condensatie en koude vloeren en muren.

In ruim 40% van de kruipruimtes van woningen in Nederland is sprake van een (te) vochtige situatie met allerlei negatieve gevolgen zoals schimmel- en zwamvorming, condensatie en koude vloeren en muren.

In veel kruipruimtes staat grondwater en bij hevige regenbuiten kan een kruipruimte volledig onder komen te staan en zal de bovengelegen woning heel vochtig zijn. In droge periodes kan de kruipruimte droog zijn.

In veel kruipruimtes staat grondwater en bij hevige regenbuiten kan een kruipruimte volledig onder komen te staan en zal de bovengelegen woning heel vochtig zijn. In droge periodes kan de kruipruimte droog zijn.

40% panden heeft vochtige kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte zijn in ons natte klimaat veel voorkomende euvels. Tros Radar geeft aan dat ruim 40% van alle kruipruimtes van woningen in Nederland te vochtig zijn.

In de praktijk geldt dat waarschijnlijk ook voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. Aangezien de bodem van een kruipruimte veelal gewone grond betreft met een dunne laag zand is het niet onlogisch dat het er ook vochtig is. Grondwaterstand heeft direct invloed op de vochtigheid van een kruipruimte, maar ook poreuze funderingen en gevel, het gebrek aan ventilatie en verwarming in de kruipruimte zorgen voor het vochtige klimaat.  

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond en is drassig en nat van aard.

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond dat drassig en nat is van aard.

Een vochtige kruipruimte

In het grootste deel van Nederland zijn in de afgelopen 100 jaar woningen gebouwd met een kruipruimte.

Deze kruipruimtes dienen als een natuurlijke barrière tussen de vochtige bodem en de begane grond en als ruimte voor het leidingwerk.

Het is gebleken dat in Nederland kruipruimtes voor veel vochtoverlast in de woning zelf zorgen.

n de laatste jaren gaan stemmen op om helemaal geen kruipruimtes meer aan te leggen, maar dat zou ten koste gaan van de bereikbaarheid van het leidingwerk.

In geval van bijvoorbeeld een rioolbreuk, zou dat betekenen dat de begane grond vloer opengehakt moeten worden.Vocht in de woning

Een natte kruipruimte zal - zeker bij oudere huizen, bij houten vloeren of bij open verbindingen tussen kruipruimte en bovengelegen ruimtes - in veel gevallen ook een toename van vocht in de woning veroorzaken, met alle negatieve gevolgen van dien:Kruipruimte, vocht en ventilatie

De bodem van de kruipruimte bestaat in 99 % van de gevallen uit grond die de typische lokale samenstelling zal hebben.

Een belangrijk kenmerk van de kruipruimtebodem is dat het vochtgehalte zal variëren, afhankelijk van weers- en bodemomstandigheden.

Bij hevige regenval zal de grondwaterstand steeds hoger worden en door de capilaire werking (aanzuigende werking) zullen op de bodem van de kruipruimte plassen gaan ontstaan.Waar in de buitenlucht deze plassen echter zullen verdampen door een combinatie van zon en wind, zo zullen dezelfde plassen veel langer blijven staan in kruipruimtes. Indien een kruipruimte onvoldoende geventileerd wordt, dan zal het proces nog langer duren.


Water in de kruipruimte veroorzaakt vocht en koude

Door de langdurige aanwezigheid van water in de kruipruimte zal het vochtigheidspercentage in de kruipruimte flink toenemen.

Waterdamp zal condenseren tegen koude leidingen en de koude onderkant van de begane grond vloer. Er zal een vochtig en koud microklimaat ontstaan in de kruipruimte, waar wind en warmte geen kans krijgen.

Schimmel, ongedierte en roest

In een dergelijke situatie zal schimmel en zwamvorming ontstaan en zullen allerlei insecten die goed gedijen in vochtige, donkere en koude omstandigheden floreren: het is een kwestie van tijd voordat het ongedierte de weg zal vinden naar de binnenwoning.