Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nlOptrekkend vocht

Optrekkend vocht

Ongedierte

Ongedierte

Optrekkend vochtOngedierteAangetaste muren

Aangetaste muren

Koude vloer

Koude vloer

Schimmel

Schimmel

Vocht in de  kruipruimte

Vocht in de  kruipruimte

Aanvullende informatie over vochtproblemen (klik op een afbeelding )

Aangetaste murenKoude vloerVocht in de  kruipruimteSchimmel

Aangetaste muren

Vocht uit de kruipruimte tast muren aan


Aantasting van muren

Vocht is de grootste vijand van elk gebouw, zoals reeds eerder is opgemerkt.

Een kenmerk van vocht is dat het vrijwel overal kan komen, hetzij in vloeistof vorm hetzij in dampvorm. Sommige bouwstoffen zijn cappilair ofwel nemen vocht op en zuigen zich zo vol.

Een bakstenen muur van een woning uit bijvoorbeeld 1960 is in de loop der jaren vrij poreus geworden.

Indien men niet een vochtonderbrekende isolator in de muur heeft aangebracht, dan is het zonder meer mogelijk dat de fundering zich volzuigt met water uit de kruipruimte en dat het zich omhoog werkt tot wel de 3 a 4 meter boven maaiveld.

Door het vocht zullen muren aangetast worden en daarnaast ook veel kouder worden, waardoor het leefklimaat minder wordt en er meer gestookt moet worden om het warm te krijgen.


Schimmel in een hoek van de kamer, ontstaan door vocht en gebrek aan ventilatie

Schimmel in een hoek van de kamer, ontstaan door vocht en gebrek aan ventilatie koude vlakken.

Vochtigheid en behaaglijkheid

Er bestaan 2 soorten vochtigheid: absolute vochtigheid en relatieve vochtigheid.

Deze laatste bepaalt of een mens zich ergens behaaglijk voelt of niet. Tussen de 35 % en 75 % relatieve vochtigheid is geen probleem voor een mens. Indien het echter bijvoorbeeld winter is dan kan die relatieve vochtigheidsgraad dalen tot onder de 35 % waardoor mensen een uitgedroogd gevoel krijgen, ofwel het wordt onbehaaglijk.

Bij extreme vochtigheid in een woning, bijvoorbeeld omdat men een niet-geïsoleerde kruipruimte heeft met open verbindingen naar de bovengelegen verdiepingen kan het voorkomen dat er een relatieve vochtigheidsgraad van meer dan 80 % wordt bereikt.

 Niet alleen is dat slecht voor de woning en de spullen, maar heeft het ook direct effect op de bewoners: men voelt zich onbehaaglijker en zeker Cara-patiënten zullen in een dergelijke situatie veel last ondervinden.


Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Een hoge luchtvochtigheid zorgt in combinatie met koude oppervlaktes voor beslagen ramen. (condens op de ramen).

Vochtige kruipruimte bestrijden met Drowa Chips

Naast het hebben van een onderbreking in de muur is het ook verstandig om vocht in de kruipruimte zoveel mogelijk te bestrijden. Door het toepassen van Drowa Chips worden kruipruimtes droger en zal optrekkend en opstijgend vocht bestreden worden.
Bij vochtige omstandigheden met onvoldoende ventilatie zullen materialen in de muur worden aangetast en deze zwaar beschadigen.

Bij vochtige omstandigheden met onvoldoende ventilatie zullen materialen in de muur worden aangetast en deze  beschadigen.

Optrekkend en opstijgend vocht

Optrekkend vocht is vocht dat via vaste delen, meestal gemetselde funderingsmuren, optrekt tot boven de kruipruimte. Vaak worden muren boven de kruipruimte ook aangetast . Door het vocht gaan stuclagen rotten, behang schimmelen en ontstaat er een muffe, vochtige lucht.

Opstijgend vocht is vocht dat uit de grond verdampt en wordt opgenomen in de lucht in de kruipruimte. De lucht stijgt op en komt in contact met de onderkant van de begane grondvloer. Op dat moment condenseert het vocht tegen de vloer en ontstaan er allerlei vervelende bijverschijnselen
Stucwerk zal loslaten en scheuren onder te vochtige omstandigheden. Voordat stucwerk hersteld kan worden zal het vochtprobleem opgelost moeten worden.

Stucwerk zal loslaten en scheuren onder te vochtige omstandigheden. Het vochtprobleem zal opgelost moeten worden.

Gratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online OfferteEen energiezuinige en behaaglijke woning door kruipruimte isolatie met Drowa Chips.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online OfferteVocht is desatreus voor bouwmaterialen: muren, verf en behang worden aangetast door optrekkend, doorslaand of condensatievocht.

Vocht is desatreus voor bouwmaterialen: muren, verf en behang worden aangetast door optrekkend, doorslaand of condensatievocht. Schimmel- en zwamvorming zullen gaan ontstaan.

Een vochtige vloer doet houten vloerdelen kromtrekken en verwoest tapijt met schimmel en ongedierte als consequenties.

Een vochtige vloer doet houten vloerdelen kromtrekken en verwoest tapijt met schimmel en ongedierte als consequenties. Drowa Chips verlagen het vochtigheidspercentage in de kruipruimte.

40% panden heeft vochtige kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte zijn in ons natte klimaat veel voorkomende euvels. Tros Radar geeft aan dat ruim 40% van alle kruipruimtes van woningen in Nederland te vochtig zijn.

In de praktijk geldt dat waarschijnlijk ook voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. Aangezien de bodem van een kruipruimte veelal gewone grond betreft met een dunne laag zand is het niet onlogisch dat het er ook vochtig is. Grondwaterstand heeft direct invloed op de vochtigheid van een kruipruimte, maar ook poreuze funderingen en gevel, het gebrek aan ventilatie en verwarming in de kruipruimte zorgen voor het vochtige klimaat.  

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond en is drassig en nat van aard.

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond dat drassig en nat is van aard.