Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nlZelf uw vloer isoleren met Drowa ?

Zelf uw vloer isoleren met Drowa ?

Drowa als geluidsisolatie

Drowa als geluidsisolatie ?

Drowa & vloerverwarming

Drowa &  vloerverwarming ?

Energielabel en Drowa Chips ?

Energielabel en Drowa Chips ?

Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?

Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?

Tips houten vloer isolatie?

Tips houten vloer isolatie?

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips (klik op een afbeelding )

Zelf uw vloer isoleren met Drowa ?Meer informatie over de kruipruimte

Meer informatie over de kruipruimte

Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Kosten Drowa Chips Kruipruimte Isolatie ?

Kosten Drowa Chips ?

Meer informatie over de kruipruimteDrowa & vloerverwarmingDrowa als geluidsisolatieTips houten vloer isolatie?Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?Tros Radar Kruipruimte Isolatie FilmKosten Drowa Chips Kruipruimte Isolatie ?Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Zelf uw vloer isoleren met Drowa ?

Eenvoudig zelf uw kruipruimte en vloer isoleren


Een gelijkmatige laag over de gehele bodem van de kruipruimte is noodzakelijk voor een goede werking.Isolatie aan de onderzijde van de begane grond wil na enkele jaren nogal eens loslaten waardoor de werking verdwijnt.

Isolatie aan de onderzijde van de begane grond wil na enkele jaren nogal eens loslaten waardoor de werking verdwijnt.

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Bij isoleren van de bovenzijde van de begane grond vloer wordt de vloer fors verhoogd vanwege de dikte van het isolatiemateriaal.

Bij isoleren van de bovenzijde van de begane grond vloer wordt de vloer fors verhoogd vanwege de dikte van het isolatiemateriaal.

Veel woningeigenaren isoleren zelf hun kruipruimtes met Drowa Chips wat zeer goed mogelijk is. U kunt uitgaan van circa 1 dag handmatig werk.

Veel woningeigenaren isoleren zelf hun kruipruimtes met Drowa Chips wat zeer goed mogelijk is. U kunt uitgaan van circa 1 à 2 dagen handmatig werk, afhankelijk van de kruipruimte.

Een warme vloer in uw huiskamer doordat uw kruipruimte droger en warmer wordt.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online Offerte

Een gelijkmatige laag over de gehele bodem van de kruipruimte is noodzakelijk voor een goede werking.

Gratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online Offerte

Isoleren van de onderkant van de begane grond vloer

Een veelgebruikte en goede methode van (na) isoleren is het aanbrengen van isolatiepakketten aan de onderkant van de kruipruimte.

Hierbij wordt verschil gemaakt tussen houten vloeren en betonnen vloeren.

Tussen de steunbalken van de houten vloer kan vochtbestendige isolatiewol worden aangebracht die weer afgedekt worden door Polystyreenplaten.

Het lastige van vloerisolatie is de beperkte werkruimte en het feit dat u continu boven uw hoofd moet werken.

Daarnaast dient u heel nauwkeurig te werken, aangezien openingen e.d. het effect van vloerisolatie teniet kunnen doen vanwege het vochtransport via niet-geïsoleerde delen.

Bij een betonnen vloer moet u na-isoleren door bij voorbeeld het aanbrengen van een tweecomponenente PUR-schuim (let op, twee componenten is heel slecht voor de gezondheid).

Een standaardmethode is echter het aanbrengen van plakpennen waarna u polystyreenpakketten kunt aanbrengen middels verlijming.

Het nadeel van deze methode is dat uw wel de vloer isoleert, maar dat de kruipruimte zelf nog steeds vochtig zal blijven en leidingwerk .e.d. aangetast kan worden en ongedierte en schimmel zullen blijven voortbestaan.

Bij het werken in een kruipruimte moet u voldoende beschikking hebben over licht en ruimte en een zo gemakkelijk mogelijke houding aannemen.
Welke methodes zijn er ?

Welke methodes zijn er ?

Om uw vloer te isoleren heeft u enkele mogelijkheden, te weten: Bovenkant van de begane grond vloer isoleren

Om de bovenkant van de begane grond te isoleren is het noodzakelijk dat de aanwezige vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, tegels, houten vloer etc. eerst verwijderd wordt.

Als eerste dient isolatiemateriaal te worden aangebracht dat voornamelijk een thermische isolatiewerking moet hebben.

Hierbij geldt: hoe dikker de laag, hoe beter het werkt.

Het is echter zelden mogelijk om lagen van bijvoorbeeld 15 tot 30 cm aan te leggen wat het meest effectieve zou zijn. Een dergelijke dikte zou een sterke verhoging van de vloer ten gevolge hebben waardoor deuren en kozijn aangepast moeten worden en het plafond wel erg dichtbij komt.

Een ander nadeel van deze methodiek is dat het toelaat dat koude en vocht de vloer zelf nog steeds aantasten en dat door zogenaamde koudebruggen de koude en het vocht (bijvoorbeeld via de muren) toch de woning binnenkomen en zelfs
een vorm van optrekkend vocht kunnen veroorzaken.

Zelf uw kruipruimte met Drowa isoleren

Binnen enkele uren kunt u zelf uw gehele kruipruimte geïsoleerd hebben met Drowa Chips door eenvoudig over de gehele oppervlakte van de kruipruimte een laag van 30 à 35 cm Thermische Chips aan te brengen (hoe dikker de laag, hoe groter het effect).

De Chips worden aangeleverd in zakken van 500 liter die u open kunt snijden (in of buiten de kruipruimte) en zelf handmatig kunt verdelen.

De eigenschappen van de Chips zijn dusdanig dat ze zich eigenlijk al netjes verdelen over de ruimte. Grote bulten aan de ene kant en lege plekken aan de andere kant zult u niet snel zien.

U hoeft dan ook geen vakman te zijn om deze Chips aan te brengen, zolang u maar zorgt dat de gehele bodem van de kruipruimte wordt bedekt (zie hierna Tip 1) en er gemiddeld minimaal 30 cm ligt (eenvoudig met een duimstok te meten). U kunt ook gemakkelijk 'waden' door de Chips heen.

Drowa Chips: ideaal voor de doe-het-zelver !

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan met een prijsopgave voor zowel laten installeren als het zelf doen.