Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nlZelf uw vloer isoleren met Drowa ?

Zelf uw vloer isoleren met Drowa ?

Drowa als geluidsisolatie

Drowa als geluidsisolatie ?

Drowa & vloerverwarming

Drowa &  vloerverwarming ?

Energielabel en Drowa Chips ?

Energielabel en Drowa Chips ?

Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?

Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?

Tips houten vloer isolatie?

Tips houten vloer isolatie?

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips (klik op een afbeelding )

Zelf uw vloer isoleren met Drowa ?Meer informatie over de kruipruimte

Meer informatie over de kruipruimte

Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Kosten Drowa Chips Kruipruimte Isolatie ?

Kosten Drowa Chips ?

Meer informatie over de kruipruimteDrowa & vloerverwarmingDrowa als geluidsisolatieTips houten vloer isolatie?Verschillen Drowa Isolatie en Schelpen Isolatie?Tros Radar Kruipruimte Isolatie FilmKosten Drowa Chips Kruipruimte Isolatie ?Goedkope vloerisolatie : duurkoop !

Tips houten vloer isolatie

Hoe uw vloer optimaal geïsoleerd kan worden met Drowa Chips


Vloerisolatie heeft het nadeel dat het na enkele jaren los zal komen/scheuren/vallen, zeker wolachtige materialen.Een vochtige houten vloer waarbij schimmel is ontstaan. In geval van vloerbedekking zal de vloerbedekking ook aangetast worden.

Een vochtige houten vloer waarbij schimmel is ontstaan. In geval van vloerbedekking zal de vloerbedekking ook aangetast worden.

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Een overdaad aan vocht en gebrek aan ventilatie zorgt voor houtrot, schimmel en zwamvorming.

Een overdaad aan vocht en gebrek aan ventilatie zorgt voor houtrot, schimmel en zwamvorming.

Een houten vloer is heel gevoelig voor zowel vocht als koude en zal niet alleen blijven 'werken' maar ook gaan rotten en schimmelen.

Een houten vloer is heel gevoelig voor zowel vocht als koude en zal niet alleen blijven 'werken' maar ook gaan rotten en schimmelen bij onvoldoende ventilatie.

Een warme vloer in uw huiskamer doordat uw kruipruimte droger en warmer wordt.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online Offerte

Vloerisolatie heeft het nadeel dat het na enkele jaren los zal komen/scheuren/vallen, zeker wolachtige materialen.

Gratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online Offerte

Vocht moet weg kunnen

Indien u op uw vloer vloerbedekking hebt liggen in de vorm van bijvoorbeeld laminaat en het is heel strak gelegd dan is het lastig voor eventueel vocht om te verdampen.

Op het moment dat u aan de onderkant van de houten vloer probeert om de gehele vloer hermetisch af te sluiten ,dan zal het vocht ook niet wegkunnen.

Reeds aanwezig vocht zal hierdoor niet weg kunnen en u heeft dan zelf een bron van houtrot en schimmelvorming gecreëerd.

Net als alle vormen van thermische isolatie moet u dan ook altijd ervoor zorgen dat er luchttoevoer en luchtafvoer is.

.Wilt u uw houten begane grond vloer isoleren ?

Wilt u uw houten vloer isoleren t.b.v. warmtebehoud ? Dat kan op twee manieren: u isoleert de vloer aan de bovenkant of u isoleert de vloer aan de onderkant. Gaat het om de begane grondvloer ? dan is het raadzaam om Drowa Chips toe te passen in plaats van de vloer te isoleren of in combinatie met. Gezien de aard van deze website gaan wij er vanuit dat u op zoek bent naar informatie over het isoleren van de begane grond vloer.

Naast het verschil tussen het isoleren van de bovenkant of onderkant van de begane grond vloer moet u ook onderscheid maken tussen het isoleren van een houtachtige of steenachtige (beton) vloer. De methodieken en noodzakelijk isolatiematerialen verschillen namelijk.

(Let op, deze pagina gaat over houten begane grond vloeren en niet houten vloeren die over een gewone vloer worden gelegd)


 Hout of steenachtig

Hout heeft een hygroscopische werking en steen of beton niet.

Met hygroscopisch wordt bedoeld dat het vocht uitwisselt met de omgeving.

Op het moment dat de kruipruimte vochtig is, zal ook uw houten vloer vochtiger zijn en visa versa.

Een houten vloer droogt door twee dingen: door vermindering van de vochtigheid in de omgevingslucht en/of door wind ofwel ventilatie.

Een combinatie van beiden is de beste remedie waarbij Drowa Chips niet alleen zorgen voor drogere omstandigheden, maar ook voor een stijging van de temperatuur met wel 4 graden celsius.

Door alleen de ventilatie van de kruipruimte te verbeteren zal de houten vloer wel droger worden, maar zal de kruipruimte niet warmer worden, sterker nog, in wintermaanden zal de kruipruimte beduidende kouder worden waardoor de temperatuur in de woning ook zal dalen waardoor er weer meer gestookt moet gaan worden.

Kies uw materiaal

Indien u aan de onderkant van de vloer gaat isoleren dan is het belangrijk om naar maatvoering te kijken: hoeveel ruimte is er tussen de draagbalken, maar ook: hoeveel vrije ruimte is er tussen onderkant vloer en de bodem van de kruipruimte ?

Als dat weinig is, moet u kiezen voor zo dun mogelijk isolatiemateriaal.

Dit zal wel ten koste gaan van de isolatiewaarde. (Let op: in vergelijking met Drowa Chips kunt u met Drowa een veel dikkere isolatielaag realiseren terwijl dat niet ten koste gaat van de beschikbare ruimte in de kruipruimte (Chips zijn 'doorwaardbaar' en u kunt altijd nog uw leidingwerk e.d. bereiken).