Copyright © Alle rechten voorbehouden Drowachips.nl | Isoleads BV | Bodemisolatie | Kruipruimte Isolatie | Vloerisolatie

Ervaringen met Drowa Chips  |  Subsidiemogelijkheden  |  Drowa Demo Film  | Tros Radar Film | Gratis Offerte Aanvragen  |  TNO-gecertificeerd

Drowachips.nl

De nummer 1 in kruipruimte isolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Home Gratis Online Offerte

De nummer 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie: licht van gewicht, eenvoudig zelf aan te brengen, te hergebruiken, werkt vochtbestrijdend en energiebesparend. Voor particulieren, bedrijven & overheden

Wie zijn wij ?

Sitemap

Disclaimer

Privacy Verklaring

ContactOnze gegevens

Drowachips.nl


Drowa Chips voor woningVoorbereiding werkzaamhedenGratis Online Offerte

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Isolerenspouwmuren.nl

Elke isolatiemethode heeft zijn voor en nadelen

Elk systeem heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Drowa Chips hebben enkele unieke eigenschappen die het uitermate geschikt maken voor vele uiteenlopende toepassingen. Deze eigenschappen zijn :Drowa Chips is een kruipruimte isolatie middel dat zowel de bodem als de vloer isoleert.

Gevolgen vocht in de kruipruimte

Vocht zorgt voor schimmel- en zwamvorming waardoor houten vloer wegrot.

Hoe kruipruimte isoleren ?

Informatie over vormen van kruipruimte isolatie


40% panden heeft vochtige kruipruimte

Vochtproblemen in de kruipruimte zijn in ons natte klimaat veel voorkomende euvels. Tros Radar geeft aan dat ruim 40% van alle kruipruimtes van woningen in Nederland te vochtig zijn.

In de praktijk geldt dat waarschijnlijk ook voor bedrijfs- en overheidsgebouwen. Aangezien de bodem van een kruipruimte veelal gewone grond betreft met een dunne laag zand is het niet onlogisch dat het er ook vochtig is. Grondwaterstand heeft direct invloed op de vochtigheid van een kruipruimte, maar ook poreuze funderingen en gevel, het gebrek aan ventilatie en verwarming in de kruipruimte zorgen voor het vochtige klimaat.  

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond en is drassig en nat van aard.

De Nederlandse woonwijken worden vaak gebouwd op voormalig landbouwgrond dat drassig en nat is van aard.

Drowa Chips is een kruipruimte isolatie middel dat zowel de bodem als de vloer isoleert.

Vocht zorgt voor schimmel- en zwamvorming waardoor de houten vloer wegrot.

Nadelen vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag tegen de onderkant van de begane grond vloer aangebracht, bijvoorbeeld met Polystyreen of met PUR-schuim of andere isolerende middelen. Het nadeel van deze methode is dat de vloer van de kruipruimte vochtig blijft en dat al het leidingwerk (gas/water/electra/riool) nog steeds blootgesteld blijft aan vocht en dat de schadelijke werking door kan gaan. Ook tegen optrekkend vocht in de muren biedt vloerisolatie geen bescherming. Een ander belangrijk nadeel van vloerisolatie is dat het systeem nooit hermetisch werkt, aangezien leidingwerk zoals waterleidingen en rioleringen door de vloerisolatie heen aangebracht zijn en purschuim en Polystyreen niet goed samengaan (zie ook foto)Vast aangebrachte vloerisolatie is zelden 100% isolerend en vochtwerend wegens slechte afdichting van doorvoeren van leidingen.

Vast aangebrachte vloerisolatie is zelden 100% isolerend en vochtwerend wegens slechte afdichting van doorvoeren.

Verschillende manieren van isoleren

Een kruipruimte is een belangrijke bron van vocht en koude in een woning.

Nieuwbouwwoningen zijn doorgaans geïsoleerd, maar zeker bij woningen die ouder dan 30 jaar zijn, zal de kruipruimte meestal niet geïsoleerd zijn. Indien we een niet-geïsoleerde kruipruimte gaan aanpakken, dan spreken we in feite over 'na-isoleren.'

Er zijn verschillende methodes om een kruipruimte te isoleren. Welke methode u moet gebruiken hangt af van de problemen, de toegankelijkheid en de wensen. Ruwweg kunnen de volgende systemen onderscheiden worden:Bij vloerisolatie wordt alleen de onderzijde van de vloer geïsoleerd. Muren, kruipruimtebodem en leidingwerk blijven onbeschermd.

Bij vloerisolatie wordt alleen de onderzijde van de vloer geïsoleerd. Muren, kruipruimtebodem en leidingwerk blijven onbeschermd.

Kruipruimte isolatie systemen:

Vloerisolatie (hierbij wordt een isolerende laag tegen de onderkant van de begane grond vloer aangebracht)

Bodemafsluiting (hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd, bijvoorbeeld met folie, met schelpen of met Drowa Chips)

Beide systemen kunnen op verschillende manieren ingevuld worden. Zo kan bijvoorbeeld de bodem van een kruipruimte geïsoleerd worden door het aanbrengen van een laag zand, of een laag schelpen of bijvoorbeeld een laag met Drowa Chips.

Maar ook het aanbrengen van bodembedekkende folie is een mogelijkheid, hoewel deze laatste het minst isolerende effect heeft en het meest lastige is om aan te brengen, aangezien het compleet hermetisch afgedicht moet worden, anders zal eventueel vocht elke kleine opening vinden en zullen zich plassen op de folie gaan vormen.


Bodemfolie is niet werkelijk bodemisolatie, omdat de folie geen RC-waarde heeft en hooguit vocht tegenhoudt.

Bodemfolie is niet werkelijk bodemisolatie, omdat de folie geen RC-waarde heeft en hooguit vocht tegenhoudt.

Koude en vochtige kruipruimte isoleren door middel van het aanbrengen van Drowa Chips, een TNO-gecertificeerd uniek isolatiemateriaal.

Koude en vochtige kruipruimte isoleren door middel van het aanbrengen van Drowa Chips, een TNO-gecertificeerd uniek isolatiemateriaal dat als een warme isolerende deken de koude bodem bedekt.

Een warme vloer in uw huiskamer doordat uw kruipruimte droger en warmer wordt.

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme vloer ?

Gratis Online OfferteGratis Offerte Aanvragen voor Drowa Chips Vloerisolatie Kruipruimte Isolatie Bodemisolatie

Gratis & Vrijblijvend

Een Online Offerte aanvragen

 voor Drowa Chips

mét Subsidie

Ook een droge en warme kruipruimte ?

Gratis Online Offerte